Ihoakatemiasta löytyy apu ulkonäköön liittyviin kysymyksiin: sairauksiin, ikämuutoksiin ja kosmeettisiin ongelmiin.
Yleistä
Haluaisin nuorekkaamman ulkonäön. Mistä minun pitäisi aloittaa?
Ihoakatemiassa on hyvin monipuolinen ja kattava hoitovalikoima, josta valitaan asiakkaalle parhaiten sopivat hoidot. Ihoakatemian Kauneuskeskuksen ihon kuntoa ja kimmoisuutta parantavat hoidot voidaan aloittaa kosmetologin suosituksen perusteella.
Ikämuutoksia koskevissa kysymyksissä kannattaa ensiksi varata aika sairaanhoitajan vastaanotolle, joka arvioi tilanteen ja keskustelee erilaisista hoitomenetelmistä. Ihosairauksista kannattaa varata ensisijaisesti aika lääkärille. Mikäli teille on aikaisemmin tehty kauneuskirurgisia tai muita toimenpiteitä, tai ikämuutokset ovat pidemmälle kehittyneet, suosittelemme ajanvarausta lääkärille.
Minkä ikäisenä hoidot voi aloittaa?
Ikääntymisen merkkien kuten ihon veltostumisen tai ryppyjen lisäksi Ihoakatemiassa hoidetaan paljon erilaisia ihosairauksia kuten aknea tai arpia ja näitä ongelmia voi ilmetä jo hyvinkin nuorilla. Akne voi olla vaikea ihosairaus, jonka hoito ihotautilääkärin valvonnassa kannattaa aloittaa mahdollisimman pian ennen pysyvien arpimuutosten kehittymistä.
Ensimmäiset ikämuutokset alkavat näkyä kolmenkymmenen ikävuoden molemmin puolin, mutta sopiva hoidon aloittamisikä riippuu aina yksilöstä ja hoidon tavoitteista. Ihon vanhentuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat monet asiat kuten ympäristö- ja perintötekijät, elämäntavat sekä ihonhoitotottumukset.
Mitä erilaisia hoitoja Ihoakatemia tarjoaa?
Ihoakatemiassa hoidetaan kaikkia ihosairauksia ja ulkonäköasioita. Hoitoja löytyy kaikenikäisille naisille ja miehille. Ihoakatemiassa on mahdollisuus kokonaisvaltaiseen hoitoon, johon kuuluvat lääkärin, sairaanhoitajan ja kosmetologin antamat hoidot ja yksilölliset ylläpitohoitoon käytettävät ihonhoitotuotteet. Enemmän tietoa Ihoakatemian ja Ihoakatemian kauneuskeskuksen hoidoista löytyy verkkosivuiltamme.
Voiko Ihoakatemian erilaisia ihoa elvyttäviä hoitoja yhdistää?
Kyllä, hoitoja voidaan hyvin yhdistää ja usein paras teho saavutetaan eri hoitoja yhdistämällä. Ihoakatemiassa suunnitellaan jokaiselle optimaalinen hoitovalikoima.
Kuinka usein hoitoja voi ottaa?
Hoitosuunnitelma tehdään aina hoitotarpeen mukaan. Hoitoja tehdään kunnes saavutetaan tavoitteiden mukainen hoitotulos, minkä jälkeen ylläpitohoitoja otetaan sopivin väliajoin.
Kauan hoitotulokset kestävät?
Ikääntyminen on jatkuva prosessi, joten ylläpitohoitoja tarvitaan. Hoitotuloksen kestävyys riippuu sekä yksilöllisistä tekijöistä (esim. ikä ja aikaisemmat hoidot), että tehtävistä hoidoista. Esimerkiksi uurteiden ja kasvojen kohotukseen käytettävien täyteaineiden kesto vaihtelee yksilöiden välillä vuodesta pariin vuoteen kun taas botuliinitoksiinin vaikutus kestää noin 4-6 kuukautta. Ihoa syvemmin kiinteyttäviä hoitoja (esim. triniti, matrix ja Intracel) tehdään 6-12 kk välein ja ihoa kosteuttavaa ja kiinteyttävää mesoterapiaa ihon kunnosta riippuen 1-3 kk välein.
On hyvä muistaa, että plastiikkakirurgisten leikkausten vaikutus ei ole pysyvä ja kokonaisvaltainen. Leikkauksella ei pystytä parantamaan ihon kuntoa, vaan siinä poistetaan venyneen ihon ylimäärää ja nostetaan ihon alla olevat laskeutuneet kudokset. Kasvojenkohotusleikkaus ei poista ihon kiinteyttämisen, maksaläiskien, verisuonimuutosten ja ryppyjen hoidon tarvetta eikä estä jatkossa iän mukaan tapahtuvaa ihon ohenemista ja veltostumista. Ihon laatua parantavilla veitsettömillä toimenpiteillä on leikkaustuloksen säilyttämisessä keskeinen rooli.
Oikein valituilla kotihoitomenetelmillä ja -tuotteilla saavutetaan kestävämmät tulokset ja pidennetään ylläpitohoitoväliä.
Onko hoidoilla yläikärajaa?
Jos muita lääketieteellisiä esteitä hoidoille ei ole, yläikärajaa ei ole. Vanhemmalla iällä ihon kiinteytyminen on hitaampaa, ja tavoitteiden on hyvä olla realistisia. Kaikkia elämän aikana kehittyneitä ikämuutoksia ei voida poistaa, mutta merkittäviä tuloksia saadaan vielä 70
– 80 vuoden iässä. Iäkkäillä on paljon auringon aiheuttamia pigmenttiläiskiä, ikäluomia ja ihosyövän esiasteita, joista valtaosa on hoidettavissa ilman leikkausta pienillä toimenpiteillä ja hyvällä hoitotuloksella. Esimerkiksi huuliryppyihin aina leviävä huulipuna voi olla hyvinkin häiritsevä ja on korjattavissa pienellä toimenpiteellä.
Onko hoidoilla alaikärajaa?
Alle 18-vuotiaiden hoidot tehdään potilaan ja huoltajan suostumuksella. Lapsia ei yleensä hoideta ennen kun he kokevat tietyn ongelman, esimerkiksi ylähuulen karvankasvun selvästi häiritsevänä.
Kuinka pitkä toipumisaika eri hoidoilla on?
Ihoakatemiassa näkyviä tuloksia voidaan saada aikaan myös lyhyellä toipumisajalla. Useimmat ei-kirurgiset hoidot vaativat vain muutaman tunnin toipumisajan eivätkä edellytä sairaslomaa. Meikkiä voi yleensä käyttää heti hoidon jälkeen tai viimeistään seuraavana päivänä.
Plastiikkakirurgisissa leikkauksissa toipumisaika riippuu hoitotoimenpiteestä.
Voiko ihoa uudistavien hoitojen jälkeen ottaa aurinkoa?
Valtaosassa Ihoakatemiassa tehtävissä nykyaikaisissaihoa uudistavissa toimenpiteissä rajoituksia ei ole. Liiallisen auringonoton ihoa vanhentava vaikutus on kuitenkin yleisesti tiedossa, joten iho on syytä suojata hyvin auringolta. Suojakerrointa SPF 30 suositellaan käytettäväksi kahden kuukauden ajan ja kemiallisten kuorintojen ja laserhiontojen jälkeen SPF 50:tä puolen vuoden ajan.
Suosituimmille lääkäreille on pitkät jonot. Onko mahdollista kysyä peruutusaikoja?
Peruutusaikoja on vaihtelevasti. Kannattaa aloittaa sairaanhoitajan konsultaatiolla, sillä on useita hoitoja joita voi aloittaa ilman lääkärin konsultaatiota.
Mitä eroa on Ihoakatemiassa ja Kauneuskeskuksessa tehtävillä hoidoilla?
Molemmissa tehdään tehokkaita ihon laatua parantavia hoitoja. Hoidot tukevat toisiaan, mutta ne sopivat myös itsenäiseksi hoito-ohjelmaksi. Ensimmäisiin ikämuutoksiin ei välttämättä tarvita lääkäriaseman hoitoja, sillä Kauneuskeskuksesta löytyy monipuolinen valikoima eri-ikäisille asiakkaille sopivia tehokkaita ihon kuntoa parantavia hoitoja.
Lievää aknea voidaan hoitaa Kauneuskeskuksessa, mutta vaikeat ihosairaudet hoidetaan aina lääkäriasemalla. Lääkäriasemalla tehtäviin vahvempiin hoitoihin kannattaa aina yhdistää Kauneuskeskuksen ihon kuntoa parantavia ja tuloksia ylläpitäviä hoitoja.
Mikä on paras hoito nasolabiaalijuonteisiin ja valahtaneisiin suupieliin?
Valahtaneisiin suupieliin esimerkiksi INTRAcel on erinomainen hoito, sillä se kohottaa kasvojen ilmettä muiltakin alueilta. Nasolabiaalijuonteisiin voi käyttää myös täyteaineita, mutta parhaimman lopputuloksen saamiseksi vaihtoehdoista kannattaa keskustella lääkärin kanssa.
Kumpi keino ihon kiinteyttämiseen on parempi? Ihon laserhionta vai kemiallinen kuorinta? Entä aiheuttaako kuorinta arpia?
Ryppyjen vähentämiseen ja ihon kiinteyttämiseen sopiva hoito kannattaa aina arvioida lääkärin tai sairaanhoitajan konsultaatiossa. Ihon laserhionta soveltuu lähinnä arpien tasoitukseen, koska laserhiontaa ei voida ilman merkittävää sivuvaikutusriskiä tehdä kovin montaa kertaa. Pitää muistaa, että rypyt tulevat iän mukana aina takaisin. Syvempi kemiallinen kuorinta kiinteyttää ihoa varsin tehokkaasti, mutta vaatii huolellisen jälkihoidon ja ainakin viikon toipumisen.
Sekä laserhionta että kemiallinen kuorinta voivat aiheuttaa väärin tehtyinä pysyviä arpia ja pigmenttihäiriöitä. Oikeinkin tehtynä laserhionta ohentaa aina ihoa. Kemiallisen kuorinnan etuna on, että ihoon ei synny lämpopalovammaa. Osaavissa käsissä, kokeneen ihotautilääkärin tekemänä kemiallinen kuorinta on hyvä menetelmä ihon kiinteytykseen ja arpien hoitoon. Kemiallisen kuorinnan teho riippuu hyvin paljon käytettävästä liuoksesta, sen koostumuksesta, pitoisuudesta ja vaikutusajasta. Keskisyvään kemialliseen kuorintaan liittyy aina vähintään viikon toipumisaika. Arpien hoitoon ja syvään kiinteytykseen tehtävä lääketieteellinen kuorinta ei ole verrattavissa kosmetologihoitoloissa tehtäviin ns. hapotushoitoihin.
Ihon kiinteyttämisessä on pitkän toipumisajan vaativan laserhionnan ja keskisyvän kemiallisen kuorinnan vaihtoehtona käytettävissä muitakin tehokkaita menetelmiä, joissa toipumisaikaa ei ole tai se on hyvin lyhyt. Käytämme esimerkiksi Ihoakatemian mesoterapiaa, Glykopeel kuorintaa ja INTRAcel radiofrekvenssihoitoa. Syvien ryppyjen täyttämiseen käytetään täyteainepistoksia ja rasvansiirtoa.
Mikä on paras hoito kaulan iholle tai käsille? Minkälaisia tuloksia näillä alueilla saadaan kasvoihin verrattuna?
Monet Ihoakatemian kiinteyttävät hoidot sopivat hyvin myös käsien ja kaulan alueen hoitoon. Sekä mesoterapia että INTRAcel sopivat erinomaisesti sekä kaulalle että käsille ja myös decolte-alueelle. Kasvoihin verrattuna näiden alueiden iho on hyvin ohutta ja ikääntymisen muutokset näkyvät niissä usein kasvojakin selvemmin. Molempien osalta hoitotulokset ovat hyviä ja luonnollisia. Sen sijaan laserhionta ei sovellu hyvin näiden alueiden hoitoon.
Mikäli kädenselkien iho on ohentunut, ihonalainen kudos on iän mukaan vähentynyt ja verisuonet näkyvät liikaa, voidaan käsien ihoa vahvistaa täyteainepistoksilla. Kaikkien alueiden pigmenttiläiskiä voidaan tehokkaasti hoitaa valoimpulssi- ja radiofrekvenssilaitteilla.
Kärsin pahoista maksaläiskistä. Miten niistä pääsisi eroon?
Maksaläiskät johtuvat yleensä melanosyyttien lisääntyneestä pigmenttimuodostuksesta. Kaikki pigmenttimuutokset eivät ole maksaläiskiä ja diagnoosi kannataa varmistaa ihotautilääkärillä. Maksaläiskien ja muiden pigmenttimuutosten hoidot eivät ole samanlaisia.
Pigmenttiläiskiä voidaan tehokkaasti vähentää tietyntyyppisillä laserlaitteilla ja IPL-hoidolla. Sen sijaan maksaläiskien hoidossa pitää olla riittävä ammattitaito ja juuri siihen tarkoitukseen soveltuvat hoitolaitteet. Usein käytetään ennen laitehoitoja lääkevoiteita. Yleisimmin käytetyt kuorivat laserlaitteet (hiilidioksidi- tai erbiumlaser) voivat aiheuttaa lyhytaikaisen vaalennuksen jälkeen maksaläiskien huomattavan pahenemisen.
Kosmeettistä valmisteista pigmenttimuutosten tasoittamiseen soveltuvat esimerkiksi Filorgan C-Recover voide, Pigment White voide ja Oxygen Peel kuorintaliuos. Ehdottomasti pitää käyttää myös SPF50 aurinkosuojavoiteita, esim. UV-Defence ja UV-Bronze 50.
Ihoni on talvella niin kuiva, että se hilseilee. Miten ihon kosteustasapainon saisi kuntoon?
Lämpötilavaihtelut rasittavat ihoa aina ja myös keskuslämmitys vaikuttaa kuivattavasti. Ihon kosteuttamiseen mesoterapia on erinomainen erityisesti sarjahoitona otettuna. Kotihoitotuotteet ovat myös tärkeässä asemassa ja useasti talvi-ihon tuotteiden olisi syytä olla täyteläisempiä kuin kesällä käytettäessä. Hyviä kosteusvoiteita talvikäyttöön ovat esimerkiksi Filorgan Time-Filler ja Nutri-Filler.
Hoidot
Mikä ero on mesoterapialla ja neulattomalla mesoterapialla?
Mesoterapia on kehitetty alun perin Ranskassa eri tyyppisten sairauksien hoitoon ja se tehdään aina injektioneulan avulla. Koska mesoterapiassa on keskeistä injektioneulan käyttö, ei neulaton mesoterapia ole mesoterapiaa vaan markkinointinimi erilaisille imeytyshoidoille. Myös aineiden rullaus ei ole varsinaisesti mesoterapiaa. Täyteaine- ja botuliinipistokset eivät myöskään ole mesoterapiaa, mutta niitä voidaan yhdistää mesoterapiaan.
Ihoakatemiassa on ollut kouluttajana Kansainvälisen Mesoterapiayhdistyksen presidentti Dr. Philippe Petit. Ihoakatemian mesoterapia on ensisijaisesti sarjahoitona annettava ihoa elvyttävä ja uudistava hoito, joka tasoittaa pintaryppyjä, värivirheitä ja kosteuttaa ihoa.
Ihoakatemian mesoterapiassa viedään pieninä pistoksina ihoon sen laatuun vaikuttavia aineita kuten aminohappoja, vitamiineja ja hyaluronihappoa. Ihoakatemian mesoterapia on kivuton, ei vaadi paikallispuudutusta ja vaikutuksen huomaa usein jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.
Keskeistä mesoterapiahoidossa on neulaushoidon ja yksilöllisesti määriteltävien hoitavien aineiden yhteisvaikutus sillä pistoksilla saadaan paikallisesti ihoon aktiiviaineiden huomattavasti korkeammat pitoisuudet. Neulan pistoksella on itsessään kiinteyttävä vaikutus.
Ihoakatemian Mesoterapiahoidoissa käytetään ihotautilääkärin valitsemia, turvallisia ja parhaita tuloksia antavia liuoksia.
Mitä on INTRAcel?
INTRAcel (fraktionaalinen radiofrekvenssi-mikroneulaus) on uuden sukupolven laitehoito ihon veltostumisen, ryppyjen, akne- ja raskausarpien hoitoon. Hoitava radiofrekvenssienergia kuljetetaan ihoon pienillä neulasilla. Koska energia pystytään kohdistamaan tarkkaan ongelmakohtaan, ihon pinta säästyy palamiselta toisin kuin esimerkiksi ihon laserhionnoissa.
INTRAcel on lääketieteellinen laitehoito, jolla ei ole mitään yhteistä kosmetologihoitoloissa tehtävien mikroneulaus- tai rullaushoitojen kanssa.
Miten INTRAcel-hoito annetaan? Sattuuko se?
INTRAcel-hoitoa annetaan hoidettavasta ongelmasta riippuen 1-3 kk välein. Ennen toimenpidettä iholle laitetaan puudutevoide, joten toimenpide ei ole kivulias.
INTRAcel on melko uusi hoito. Onko se turvallinen?
Sekä neulaushoitoja että radiofrekvenssihoitoja on käytetty jo vuosikymmeniä. INTRAcel-hoidossa nämä kaksi hoitomuotoa on yhdistetty. INTRAcel-hoidossa energia on hyvin tarkkaan kohdennettu ja teho kontrolloitu. Menetelmän merkittävin etu muihin laitehoitoihin (erityisesti laserhionnat) on välttyminen ihon pintakerroksen palovammalta. Toimenpiteen jälkeen riittää tavallinen auringonsuoja SPF30, meikkiä voi käyttää jo seuraavana päivänä.
Ihoakatemiassa on tällä hetkellä Euroopan kattavin kokemus INTRAcel hoidon käytöstä. Kahden vuoden aikana ei ole esiintynyt merkittäviä pitkäaikaissivuvaikutuksia, kuten pigmenttihäiriöitä tai arpeutumista. INTRAcel vähentää myös verisuonimuutoksia, ihon rasvoittumista, tasoittaa huokosia ja rauhoittaa lievää aknetulehdusta. Niihin vaivoihin käytetään kuitenkin ensisijaisesti muita menetelmiä.
Voiko INTRAcel hoitoja käyttää muun alueen kun kasvojen kiinteytykseen?
Kyllä, se sopii erinomaisesti esimerkiksi kaulan, dekolteen, rintojen, olkavarsien ja vatsan kiinteyttämiseen. Sillä on saatu myös erinomaisia tuloksia arpien, kuten raskaus- ja aknearpien hoidossa.
Voiko INTRacel hoitoja käyttää, jos aikaisemmin on tehty muita toimenpiteitä?
Voi. INTRAcel sopii yhteen lähes kaikkien hoitojen kanssa. Hoito sopii erinomaisesti kasvojen, ja kaulan ei-kirurgiseen kohotukseen. Hoitoa käytetään usein kasvojenkohotusleikkauksen jälkeen, koska kirurginen leikkaus ei uudista ihoa ja ikääntyessä iho veltostuu, laskeutuu ja rypistyy uudelleen. INTRAcel soveltuu myös laserhionnalla ohennetun ihon vahvistamiseen ja jälkihoitoon.
Hoito ei käytä loppuun ihon uudistumisvoimavaroja. INTRAcel-hoito voidaan yhdistää käytännössä kaikkiin muihin esteettisiin toimenpiteisiin.
Pelkään neuloja. Mitä vaihtoehtoja INTRAcelille ja mesoterapialle on?
INTRAcel hoitoon kuuluu myös neulaton, ryppyjä tasoittava, ihon pintaa uudistava ja kiinteyttävä vaihtoehto. Ihoakatemiassa ja Ihoakatemian kauneuskeskuksessa löytyy monia muitakin hyviä hoitovaihtoehtoja. Neulattomia, tehokkaita hoitoja ovat esimerkiksi erilaiset valohoidot, Glykopeel-kuorinta, Cellec IPL-fotonuorennus, Triniti kolmivaiheinen nuorennushoito, Laboratoires Filorga Paris –kasvohoidot, esim. Cryolift ym. Hoitovaihtoehtojen runsauden vuoksi kannattaa varata aika sairaanhoitajalle, joka auttaa valitsemaan parhaiten soveltuvat hoidot.
Minulla on taipumus pigmenttiläiskiin. Mitkä hoidot sopivat minulle?
Pigmenttiläiskät eivät ole este hoidoille, mm. mesoterapia ja INTRAcel sopivan myös pigmenttiläiskiin taipuvaiselle iholle. Pigmenttimuutoksiin on myös tehokkaita hoitoja, erityisesti Glykopeel ja Cellec tasoittavat pigmenttimuutoksia. Suojaus auringolta on tärkeätä. Esimerkiksi Dermaheal SPF 50 on kosmeettisesti miellyttävä ja vedenkestävä. Maksaläiskien hoito kannattaa aloittaa ihotautilääkärin vastaanotolla.
Onko sydämentahdistin este hoidoille?
Monet laitehoidot, erityisesti radiofrekvenssihoidot, vaikuttavat tahdistimen toimintaan ja niitä on syytä välttää. On kuitenkin monia muita tehokkaita hoitoja, joita voidaan käyttää ongelmitta – esimerkiksi mesoterapia ja erilaiset kemialliset kuorinnat.
Ovatko hammasimplantit este hoidoille?
Hammasimplantti tai hammasraudat eivät yleensä ole este hoidolle, mutta näistä pitää mainita ennen hoitoa, jotta alueet voidaan tarvittaessa suojata.
Ketkä antavat Ihoakatemiassa täyteainehoitoja?
Ihoakatemiassa täyteainehoitoja antavat ainoastaan lääkärit. Pieniä täyteainepistoksia voivat antaa myös koulutetut sairaanhoitajat. Täyteaineiden käytössä tavoitteenamme on aina kaunis ja luonnollinen lopputulos.
Voidaanko ylimääräinen täyteaine poistaa tai pitääkö odottaa kunnes se häviää itsestään?
Ylimääräinen hyaluronihappogeeli voidaan tarvittaessa liuottaa siihen tarkoitukseen käytettävällä aineella. Kaikkien muiden materiaalien (esim. Sculptra, Radiesse, silikoni ja muovi ja monet biomateriaalit) poistaminen on ongelmallista. Ihoakatemiassa myös korjataan muualla annettuja täyteainehoitoja. Hoitomahdollisuudet ovat yksilöllisiä ja hoitoarvioon tarvitaan lääkärin vastaanotto.
Hiustenlähtö
Alati pakeneva hiusraja vaivaa minua. Miten kaljuuntumista tai hiustenlähtöä voi hoitaa?
Suositeltava hoito riippuu ongelman laajuudesta ja syistä ja oikean hoidon määrittämiseksi suositellaan yleensä ihotautilääkärin konsultaatiota. Hiustenlähdössä kannattaa kääntyä lääkärin puoleen mahdollisimman aikaisin. Lääkäri arvioi tilanteen ja tutkii mahdolliset elimistön toimintahäiriöt, sairaudet ja ihottumat. Tyypillisessä miestyyppisessä suvuttain esiintyvässä kaljuuntumisessa voidaan hoito aloittaa myös sairaanhoitajan vastaanotolla.
Ihoakatemiassa käytetään lääkehoidon lisäksi hiustenlähdön hoitoon hiusmesoterapiaa, joka veitsetön ja kivuton menetelmä omien luonnollisten hiusten vahvistamiseen, hiuskasvun palauttamiseen ja hiuspohjan kunnon parantamiseen. Hoidossa käytetään hiusten kasvua lisäävää ja karvafollikkeleita ja verenkiertoa elvyttäviä hiusten kasvutekijöitä, bioaktiivisia peptidejä, vitamiineja ja hivenaineita. Sarjahoitona päänahkaan annettava hiusmesoterapia yhdistettynä hoitotuotteiden kotikäyttöön on tuonut hyviä tuloksia.
Tuntuu että iän myötä hiukset ohentuvat koko ajan. Voiko asialle tehdä mitään?
Hiustenlähtöä esiintyy sekä miehillä että naisilla. Tärkeimpiä syitä ovat perimä, hormonit ja ikä, sekä joissain tapauksissa myös tulehdus, voimakas stressi tai tietyt ravinnon puutostilat tai sairaudet. Lievemmissä tapauksissa hiustenlähtöä voi hoitaa esimerkiksi Renokin- ja Dermaheal- sarjan hiustenhoitotuotteilla, ja näillä voidaan myös tehostaa muiden hoitojen vaikutusta.
Voiko hiustenkasvua lisääviä tuotteita käyttää ripsiin?
Ripsiin ja kulmakarvoihin suosittelemme LashLash -seerumia, josta on saatu erinomaisia tuloksia.
Akne, rosacea, aknearvet ja luomet
Onko akneen olemassa toimivia tuotteita tai hoitoja? Tuntuu, että mikään ei auta.
Akne on tulehduksellinen ihosairaus, johon on olemassa monia tehokkaita lääkkeitä. Aknen hoito kannattaa aloittaa ihotautilääkärin seurannassa, jotta vältytään pysyvien aknearpien kehittymiseltä.
Mikäli antibioottikuuri ei auta, täytyy usein harkita tehokkaamman isotretioniinlääkityksen käyttöä. Tämän lääkkeen voi kirjoittaa ainoastaan ihotautilääkäri.
Aknen hoidossa voidaan käyttää myös monia muita hoitomenetelmiä. Ihoakatemiassa käytetään aknetulehduksen sammuttamiseen LED-valohoitoa, fotodynaamista hoitoa ja IPL-hoitoa. Ihoakatemian kosmetologit tekevät akneihon puhdistusta ja akneihon kuorintaa. Vaikea akne vaatii aina myös lääkehoidon.
Poistetaanko Ihoakatemiassa luomia? Entä mahdollisesti pahanlaatuisten luomien tutkiminen?
Ihoakatemian ihotautilääkäreillä ja plastiikkakirurgeilla on pitkä kokemus erityyppisten luomien diagnostiikasta ja hoidosta. Ihoakatemiassa poistetaan luomia sekä veitsellä että laserilla. Laserilla voidaa kuitenkin poistaa ainoastaan selvästi hyvänlaatuisia ihon sisäisiä luomia, joista ei tarvita koepalaa. Pigmenttiluomet poistetaan aina veitsellä ja poistettu luomi lähetetään tutkittavaksi.
Minulla on ollut syviä aknearpia jo 10 vuoden ajan. Voiko niille tehdä mitään? Onko ihon hionta ainoa ratkaisu?
Myös arpihoidot ovat viime vuosina kehittyneet. Arpien hoitoon voidaan käyttää kemiallista kuorintaa, mekaanista hiontaa, hiilidioksidilaser-hiontaa ja uusimpana INTRAcel-hoitoa. INTRAcel hoidon teho aknearpien hoidossa on osoitettu myös tieteellisellä tutkimuksella. Syvät icepick arvet saattavat vaatia kirurgisen poiston. Arpia voidaan tasoittaa myös hyaluronihappogeelilla tai omalla rasvalla.
Minkälaisia hoitotuloksia olette saaneet rosacean hoidossa? Entä onko se esteenä nuorennushoitoihin? Ihoni on hyvin herkkä, ja reagoi punaisuudella lähes kaikkiin hoitoihin ja tuotteisiin.
Ruusufinnin, eli rosacean hoidossa käytetään tietyntyyppisiä laser-, IPL ja LED-hoitoa, jotka vähentävät punoitusta ja supistavat laajentuneita verisuonia. Myös kotona käytettävästä Lumitherapist-laitteesta ovat monet potilaamme saaneet selvän avun. Ihonhoitotuotteina soveltuu esimerkiksi Dermaheal Skinceutical Serum ja Dermahealin Hydro Balance Fluid. Hoito kannattaa suunnitella ihotautilääkärin vastaanotolla.
Tuotteet
Mitä tuotesarjoja Ihoakatemiassa käytetään ja miksi?
Ihoakatemiassa käytetään hoidoissa Laboratoires Filorga Paris:n ja Fillmedin tuotteita. Molempien merkkien toiminnassa lääketieteellisellä tutkimuksella on merkittävä rooli. Filorgan tuoteperheessä keskeisessä roolissa on patentoitu NCTF®-kompleks.
Molempien tuotevalikoima on erinomainen sekä ammattilais-, että kuluttajapuolella ja Filorga ja Fillmed–sarjat sopivat hyvin myös yhdessä käytettäviksi. Tuotteita voi ostaa sekä Ihoakatemian vastaanotosta että Ihonet.fi verkkokaupasta.
Saako asiakas tietää mitä tuotteita hoidoissa käytetään?
Ihoakatemiassa käytetään vain ja ainoastaan alkuperäisiä ja autenttisia tuotteita.
Maksut ja korvaukset
Saako hoidoista KELA-korvausta?
Lääkärin tutkimus ja sairaudenhoito ovat KELA-korvattavia. Kauneudenhoito ei ole KELA-korvattavaa.
Mitä maksutapoja Ihoakatemiassa on käytössä?
Ihoakatemiassa käy kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit.
Perittekö varausmaksua toimenpiteistä?
Ihoakatemiassa annettavista hoidoista varausmaksua ei peritä. Esteen ilmaantuessa pyydämme ystävällisesti ajanvarauspuhelimeen, jotta vapautuvat ajat voidaan antaa jonotuslistalle oleville.