Luomitarkastukset ja luomenpoistot

Ihosairauksien hoito

Lääkäreillämme on pitkä kokemus erilaisten ihomuutosten diagnosoinnista ja hoidosta.

Iholle kehittyy erilaisia ihomuutoksia ja pigmenttiluomia. Luomet voivat olla sekä hyvän-, että pahanlaatuisia. Ihomuutoksia kannattaa tulla näyttämään ihotautilääkärille mikäli ne häiritsevät, ovat kokonaan uusia, vanhat muutokset kasvavat tai ne muuttavat väriä. UV-säteilyn lisääntymisen ja aktiivisen auringolle altistumisen seurauksena iholle voi kehittyä myös ihosyövän esiasteita ja ihosyöpiä. Jos olet altistunut elämäsi aikana voimakkaasti auringolle, suvussa on pahanlaatuisia ihokasvaimia tai taipumusta luomien ja erilaisten ihomuutosten kehittymiseen, kannattaa käydä vuosittain ihotautilääkärin tarkistuksessa.

Ikääntyvällä iholla voi olla hyvin monenlaisia pigmenttimuutoksia, joista kaikki eivät ole hyvänlaatuisia. Kaikkia näitä muutoksia voidaan nykyään hoitaa tehokkaasti, mutta muutokset on löydettävä mahdollisimman ajoissa.

Ihomuutosten hoito riippuu muutoksen laadusta. Tärkeintä on lääkärin tekemä oikea diagnoosi. Pigmenttiluomet poistetaan yleensä kirurgisesti ja näyte lähetetään kudostutkimukseen. Syöpäepäilyssä otetaan usein diagnoosin varmistamiseksi koepala, jonka jälkeen tehdään tarkka hoitosuunnitelma. Hankalilla alueilla sijaitsevat, tietyntyyppiset kasvaimet voidaan paremman kosmeettisen tuloksen saavuttamiseksi hoitaa fotodynaamisella hoidolla tai jäädyttämällä. Okasolusyövän esiasteet (aktiininen keratoosi) voidaan hoitaa jäädyttämällä, jolloin ohuemmat muutokset hoituvat ilman pysyvän arven kehittymistä.

VARAA AIKA

Ota yhteyttä ja varaa aika Ihoakatemian konsultaatioon.

Ajanvarauspuhelin 010 616 8989

OTA YHTEYTTÄ