Fotodynaaminen hoito (PDT)

Ihosairauksien hoito

Fotodynaaminen hoito antaa erinomaisen kosmeettisen tuloksen muuten vaikeasti hoidettavissa ihomuutoksissa.

PDT eli fotodynaaminen hoito on ollut jo monia vuosia ihotautilääkäreiden käytössä esimerkiksi laaja-alaisten valovaurioiden ja ihosyövän esiasteiden hoidossa. Hoidossa laitetaan ensiksi halutulle alueelle valon vaikutusta tehostavaa ainetta, jonka jälkeen samalle alueelle kohdistetaan tietyn aallonpituuden mukaista valoa. Valospektri ei sisällä UV-säteilyä.

Lääketieteellisellä valolaitteella saadaan aina tarkka ja riittävä valoannos, joka mahdollistaa parhaan hoitotuloksen. Aurinkovalo-PDT-hoidossa valoannos riippuu säästä, eikä sitä voi hallita yhtä tarkasti.

PDT-hoidolla on myös ihoa nuorentava ja uudistava vaikutus ja siitä on kehitetty myös nuorennushoitoon soveltuva menetelmä. PDT nuorennushoito tasoittaa ihon värivirheitä, poistaa pigmenttiläiskiä, kiinteyttää ja tasoittaa ryppyjä.

Fotodynaaminen hoito on kansainvälisesti vakiintunut menetelmä laaja-alaisten valovaurioiden ja ihosyövän esiasteiden aktiinisten keratoosien hoitoon. PDT:lla pystytään samalla hoitokerralla hoitamaan esimerkiksi koko päälaen tai dekolteen alue. PDT vaatii parin viikon toipumisajan, jolloin hoidettu ihoalue on ruvettunut ja punoittava.

Aktiinisten keratoosien ja valovaurioiden fotodynaaminen hoito (PDT).

ENNEN HOITOA

Laaja-alainen aurinkovalovaurio ja lukuisat aktiiniset keratoosit, joita on aikaisemmin hoidettu yliopistosairaalassa jäädyttämällä ja aurinko-PDT:lla. Paikallisen jäädytyksen jälkeen on kehittynyt arpia, mutta vain osa muutoksista on hoitunut.

2 KUUKAUTTA

Iho on ruskettunut etelänmatkan aikana, mutta ihon kirjavuus on huomattavasti vähäisempää. Iholla on todettavissa vielä muutamat ohuet aktiiniset keratoosit, jotka vaativat toisen PDT-käsittelyn tai jäädytyshoidon.

VARAA AIKA

Ota yhteyttä ja varaa aika Ihoakatemian konsultaatioon.

Ajanvarauspuhelin 010 616 8989

OTA YHTEYTTÄ