Hiustenlähtö

Ihosairauksien hoito

Hiustenlähdön kolme tärkeintä syytä ovat perimä, hormonit ja ikä.

Hiustenlähtöä esiintyy sekä miehillä että naisilla, joskin se on keski-ikäisillä miehillä selvästi yleisintä. Hiustenlähdön kolme tärkeintä syytä ovat perimä, hormonit ja ikä. Hiustenlähtö on useimmiten jatkuva prosessi. Sen syyt ovat monet, mutta kaikista yleisin on mieshormoneihin liittyvä androgeeninen hiustenlähtö. Androgeenista hiustenlähtöä on jossain määrin myös naisilla. Perimällä on varhaiseen hiustenlähtöön suuri merkitys. Monien lääkkeiden haittavaikutuksina on hiusten lähteminen. Näitä ovat mm. A-vitamiinin liikakäyttö, epilepsia- ja psyykenlääkkeet, solunsalpaajat, ehkäisytabletit ja verenohennuslääkkeet (Marevan). Jopa muutamalla sadalla lääkkeellä on vaikutusta hiusten kasvuun.

Hiuksia lähtee lukuisien sairauksien vuoksi. Kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta, raudan- ja sinkin puute, lisäkilpirauhasen vajaatoiminta, sädehoito, aliravitsemus ja syöpäsairaudet oireilevat myös hiusongelmina. Hiustenlähtö on tuolloin poikkeuksellisen runsasta.

Äkillisen, täydellisen hiustenlähdön aiheuttaa vakava tulehdus, voimakas stressi tai synnytys.  Näissä tapauksissa hiukset kasvavat yleensä uudelleen takaisin.

Lääkärin puoleen kannattaa kääntyä mahdollisimman pian, sillä parhaat tulokset saadaan aloittamalla hoidot jo varhaisessa hiustenlähtövaiheessa. Ensimmäisenä tutkitaan elimistön toimintahäiriöt tai sairaudet ja hoidetaan mahdollinen hiuspohjan ihottuma.

Miespuoliseen hiustenlähtöön on käytettävissä reseptivapaa minoksidiili-liuos, joka kehitettiin alun perin verenpainelääkkeeksi, mutta käyttöaiheesta luovuttiin sen aiheuttaman voimakkaan karvankasvun vuoksi. Lääkkeen vaikutusmekanismi on edelleen tuntematon.  Reseptilääkkeenä käytetään testosteronin aineenvaihduntaan vaikuttavaa finasteridia, jota käytetään laajalti myös  eturauhasen liikakasvun hoitoon. Muita reseptilääkkeitä käytetään harvemmin.

Ihoakatemiassa käytetään lääkehoidon rinnalla hiusmesoterapiaa hiustenlähdön hoitoon. Hiusmesoterapia on veitsetön ja kivuton menetelmä omien luonnollisten hiusten vahvistamiseen, hiuskasvun palauttamiseen ja hiuspohjan kunnon parantamiseen. Hiusmesoterapia sopii sekä miehille, että naisille ja sillä ei ole lääkkeiden kaltaisia hormonivälitteisiä sivuvaikutuksia. Hoidossa käytetään hiusten kasvua lisäävää ja karvafollikkeleita sekä verenkiertoa elvyttäviä vitamiineja, hivenaineita ja anminohappoja.

VARAA AIKA

Ota yhteyttä ja varaa aika Ihoakatemian konsultaatioon.

Ajanvarauspuhelin 010 616 8989

OTA YHTEYTTÄ