Ihon pigmenttihäiriöt

Esteettinen ihonhoito

Ihon pigmenttihäiriöt vaativat usein sekä lääke- että laitehoitoja ja hoitojen jälkeen tehokkaan aurinkosuojan.

Ihon väri riippuu ihon paksuudesta, orvaskeden pigmenttisolujen tuottamasta ruskeasta pigmentistä eli melaniinista, verenkierrosta, aineenvaihdunnasta ja ravinnosta. Ihon väriin vaikuttavat sekä perimä, että hormonit. Ruskettuessa iho suojautuu UV-vauriolta tuottamalla melaniinia.

Vitiligo on ihon valkoinen pigmenttihäiriö, jossa iholta katoaa melanosyyttejä. Vaaleita läiskiä voivat aiheuttaa myös monet ihosairaudet ja ihon sienitulehdus. Kaikkiin valkoisiin läiskiin ei ole hoitoa. Hoitokokeilut on aloitettava kuitenkin mahdollisimman aikaisin, jolloin pigmentti saattaa olla palautettavissa. Sienitulehduksen jälkeinen pigmenttihäiriö on yleensä palautuvaa.

Liikapigmenttiä esiintyy erityisesti alueilla, jotka saavat aurinkoa: kasvoissa, kaulalla ja dekoltee-alueella, sekä kädenselissä. Yleinen ongelma naisilla ovat maksaläiskät, joita syntyy perimän, auringon ja hormonien vaikutuksesta. Myös mekaaninen ärsytys voi aiheuttaa ihon tummumista. Naisilla esiintyy kaulan sivulla punaruskeaa ihon tummumista (Civatten poikiloderma), johon vaikuttaa kosmetiikkatuotteet ja aurinko. Ihon tummuminen voi johtua myös laserhionnasta.

Ihon tummumista voidaan hoitaa tehokkaasti lääkärin määräämillä paikallishoitolääkkeillä, pinnallisella kemiallisella kuorinnalla ja valoimpulssi-radiofrekvenssihoidolla. Taipumus ihon tummumiselle on usein jatkuvaa, ja pigmenttimuutosten uusiutumista estetään kotihoito-ohjelmalla. Näiden lisäksi on tärkeää käyttää tehokasta auringonsuojaa (SK 50). Löydät tehokkaat pigmentti- ja aurinkosuojatuotteet Ihoakatemian verkkokaupasta www.ihonet.fi.

VARAA AIKA

Ota yhteyttä ja varaa aika Ihoakatemian konsultaatioon.

Ajanvarauspuhelin 010 616 8989

OTA YHTEYTTÄ