Uudet hoidot Ihoakatemiassa

Plasmalipo kiinteytys

Ensiesittelyssä Suomessa - PlasmaLipo-muokkaushoito

Rasvaimu on yksi yleisimmistä plastiikkakirurgisista toimenpiteistä. Periaate on yksinkertainen: rasvakudokseen suihkutetaan pienellä kanyylilla nestettä, jonka avulla irrotetaan rasvasoluja, ja korjataan ne samanaikaisesti imulaitteella talteen.
Esteettisessä lääketieteessä ja ihonhoidossa teknologia ja hoitomuodot kehittyvät vauhdilla, ja Ihoakatemiassa seurataan aktiivisesti alan kansainvälisiä trendejä. Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista alalla on PlasmaLipo-tekniikka.

PlasmaLipo on Etelä-Koreassa ja Japanissa kehitetty ja patentoitu kasvojen ja vartalon muotoiluun sekä paikallisten rasvakertymien poistoon ja ihon kiinteyttämiseen tarkoitettu muokkaushoito. Perinteisestä rasvaimusta poiketen PlasmaLipon teho ei perustu imuun vaan plasmavaloon, joka kuitukaapelia pitkin ihon alle kuljetettuna sulattaa rasvaa ja lisää kollageenin tuotantoa ja kiinteyttää ihoa. Yleisimpiä käyttöalueita ovat pakarat, kasvot, rinnat, olkavarret, käsivarret, selluliitti ja vatsa. PlasmaLipo soveltuu käytettäväksi sellaisenaan tai rasvaimun yhteydessä. Hoito tehdään paikallispuudutuksessa ja toipumisaika on hoidettavasta alueesta riippuen päivästä viikkoon.

Maanantaina 4.9. yksi PlasmaLipo-muokkausten uranuurtajista, japanilainen plastiikkakirurgi Akihiro Minami piti Ihoakatemiassa vierailuluennon toimenpiteestä sekä teki näytehoitoja. Paikalla oli myös maahantuojan Jeisys Medical INC:in edustaja Kwan-Yong Shin.
Tri Minamilla on yli 500 toimenpiteestä hankittu kokemus PlasmaLipon käytöstä, ja hän oli hyvin vaikuttunut sen monipuolisuudesta ja hoitojäljestä. ”Perinteiseen laseriin verrattuna PlasmaLipossa ainutlaatuista on sen kiinteyttävä vaikutus ja lyhyt toipumisaika. Tästä johtuen olen käyttänyt sitä menestyksekkäästi paikallisten rasvakertymien hoidon lisäksi esimerkiksi kasvojen kohotukseen ja rintojen kiinteyttämiseen. Erityisen laajojen alueiden hoitoon perinteinen rasvaimu on usein suositeltavampi vaihtoehto, mutta silloinkin hoitotuloksia voidaan täydentää ja toipumisaikaa lyhentää PlasmaLipon avulla” tri Minami kertoo.

Hoito tehdään Japanissa patentoidulla, Koreassa Jeisys Medical INC:in valmistamalla laitteella. PlasmaLipoa on käytetty viiden vuoden ajan menestyksekkäästi jo yli10 maassa ja laitteella ja hoitomuodolla on Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n hyväksyntä.
Mikä tekee PlasmaLiposta niin tehokkaan? Kwan-Yong Shin selvittä PlasmaLipon ja perinteisen laserin ominaisuuksia ”Olennaisimmat erot ovat imutehossa ja hoidossa käytettävässä kuitulangassa. PlasmaLipolla voidaan tarvittaessa saavuttaa jopa 30 Watin teho, ja ainutlaatuinen kuidun kärkirakenne taas mahdollistaa laajemman ja tasaisemman valon liikkeen. Perinteisessä laserissa valo kulkee ainoastaan eteenpäin eli horisontaalisesti, kun taas plasmavalo levittyy tasaisesti joka suunnassa - iho kiinteytyy ja poistetun rasvan alueet eivät jää kuoppaisiksi. Kuiturakenne ja valon kulkusuunta mahdollistavat myös hyvin tarkasti kohdennetun vaikutuksen esimerkiksi kasvojen herkällä alueella: joko rasvanpoiston ja kiinteyttämisen tarpeesta riippuen.”

Ihoakatemian toimenpidevalikoimassa PlasmaLipo-muokkaus on lokakuusta 2012.