RASVANSIIRTO - LUONNOLLINEN KASVOJENKOHOTUS

Rasvansiirto on nykyaikainen menetelmä kasvojen nuorekkuuden palauttamiseen ja vartalon muotoiluun. Paikallispuudutuksessa tehtävällä toimenpiteella kohotetaan kasvoja ja tasoitetaan uurteita ja ryppyjä. Välineiden ja tekniikan kehityttyä rasvansiirrosta on tullut myös tehokas menetelmä rintojen muodon korjaukseen. Rasvansiirto on usein ensimmäinen luonnollinen kasvojenkohotusmenetelmä ja siirtää isompien leikkausten tarvetta.  Pysyvä tulos saavutetaan yleensä 2-3:lla n. puolen vuoden välein annettavalla hoidolla, sillä osa siirretystä rasvasta poistuu. 

Rasvansiirto voidaan liittää myös kasvojenkohotusleikkaukseen tai rasvaimuun ja sillä voidaan tasoittaa arpia ja kuoppia.  

Rasva otetaan hellävaraisesti pienellä kanyylillä joko vatsan tai lonkan alueelta ja siirretään toisella pienellä kanyylillä haluttuun paikkaan. Lopputulos on täysin luonnollinen ja toimenpiteen etuna on potilaan oman kudoksen käyttö.  Siirretyn rasvan tyvisolut vaikuttavat myönteisesti myös ihon laatuun. 

Käytämme toimenpiteessä jokaiselle potilaalle vain kerran käytettäviä kanyyleja, jolla varmistetaan toimenpiteen turvallisuus. Ompeleita ei tarvita. Ihoakatemian nykyaikaiset rasvansiirtomenetelmät mahdollistavat toimenpiteen ja rasvasolujen elinvoimaisuuden myös paikallispuudutuksessa, nukutusta ei välttämättä tarvita. 

Potilas kotiutuu toimenpidepäivänä lyhyen seurannan jälkeen. Turvotusta ja mustelmia voi esiintyä muutaman viikon ajan. Meikkia voi käyttää seuraavasta päivästä alkaen.