PYSYVÄ KARVANPOISTO SEKÄ TUMMIIN ETTÄ VAALEISIIN KARVOIHIN

Häiritseviä ihokarvoja voidaan poistaa pysyvästi laserkäsittelyllä. Laserhoidolla vaikutetaan vain kasvuvaiheessa oleviin karvoihin. Koska osa karvoista on lepovaiheessa, täytyy käsittely yleensä uusia 3-5 kertaa.  Tulos alkaa kuitenkin näkyä jo ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Hoitokertoja voidaan tarvita enemmän, mikäli karvankasvu on runsasta, karvat ovat vaaleammat tai iho on tumma. Myös voimakas hormonitoiminta lisää karvankasvua ja sitä kautta hoitokertoja.  Ihoakatemiassa on käytössä moderni laserlaite, joka tehoaa myös vaaleisiin ihokarvoihin.  Hoito on lähes kivutonta. Hoidon suunnittelee ihotautilääkäri.

Ensimmäiset hoidot annetaan kasvojen alueelle 4-6 viikon välein, vartalon alueelle 8-10 viikon välein ja alaraajoihin 12-15 viikon välein. Hoidon tarve riippuu karvankasvun nopeudesta. Jatkossa hoidetaan vain alueet, joissa karvankasvua on todettavissa. Myöhemmin hoitovälit pitenevät.

Ennen hoitoa ei voida kahden viikon aikana käyttää ihoa ruskeuttavia tuotteita eikä hoidoa anneta voimakkaasti ruskettuneelle iholle. 

Karvanpoistomenetelmistä nyppiminen, vahaus, sokerointi tai mekaaninen epilaatio on lopetettava 6 viikkoa ennen toimenpidettä. Karvojen leikkaaminen ja ajelu on sallittu.

Hoitoa ei anneta, mikäli potilaalla on sydämentahdistin tai defibrillaattori eikä myöskään raskauden tai imetyksen aikana.